Kista Galaxy

Referat: Västerhaninge IF - Kista Galaxy

Vinst i åttondelsfinalen på ett kylslaget Jordbro IP.
Västerhaninge har varit obesegrade på Jordbro konstgräsplan och så fortsatte det även denna kväll.
Adam tryckte dit handicapstraffen säkert till vänster om Kistasmålvakt. 1-0 till VIF när matchen startade.

Kista hade mycket boll i halvleken men skapade för den skull inte särskilt mycket. Trots ett ganska högt bolltempo spelade Västerhaningeförsvaret stabilt hela halvleken. Kista försökte även pressa högt men fick inte fast Västerhaninge ordentligt. I pausvila var ställningen fortfarande 1-0 till VIF. Vi visste att spelet skulle öppna upp sig och Kista var ett väldigt offensivt balanserat lag, vilket skulle ge Västerhaninge möjlighet att straffa Kista.

I den 57:e hörna för VIF. Ümit slår in bollen och vem dyker inte upp där om inte den notoriske målskytten Srecko. 2-0 på nick hur underbart som helst. Kista ordentligt skakat och tappar mer och mer av sitt spel. I den 67:e lång boll upp mot Srecko som skarvar vidare till en framrusande Ümit som kommer helt ren och lägger in 3-0. Minuterna efteråt återigen en skarv av Srecko till Ümit som denna gång får se målvakten i Kista göra en bra räddning.

Klockan går upp mot 83 minuter och segern känns kassaskåpssäker. Strul i backlinjen, inspel och en olycklig Västerhaninge back rullar in bollen i eget mål fram till 3-1. I den 87:e, frispark för Kista kalabalik och en Kistaspelare trycker in bollen på volley från nära håll, 3-2. Västerhaninge spelar av resten av matchen på ett kontrollerat sätt.

Sammanfattningsvis: En mycket stabil försvarsinsats i dryga 80 minuter sen släpper vi in motståndaren i matchen igen. Kan bero på att orken inte räckte till eller ren nonchalans. Vi fick i alla fall en påminnelse om att en match pågår i 90 + tillägg. Extra + till Nutte och backlinjen och det hårda och disciplinerade arbete som hela laget uträttade.